Styla köksbänken i köket

Tavlor

Tavlor är inte bara till för: vardagsrum, hall och sovrum, de kan även användas i köket.

Det är alltid rogivande att ha något visuellt vackert att titta på oavsett om du hänger tavlan på väggen, lutar den mot kaklet eller hänger upp tavlan på kaklet.

Det går att hänga upp en tavla på kaklet utan att behöva borra. Jag har använt dubbelhäftad möbeltass. Du kan använda vanlig dubbelhäftad tejp. Köksbänken ser ”möblerad ut” när det finns en tavla att titta på.

Stylings tekniker och hjälpmedel

Gruppera – Det är vanligt att man placerar föremål på köksbänken på en lång rad. Gruppera istället föremålen och tänk på att lämna tomrum, mellan varje gruppering. Annars kommer inte föremålen att synas.

Brickor – Brickor är ett suveränt hjälpmedel. Brickan ramar in föremålen som står ovanpå. Ögat dras till brickan för att se vad som är placerat ovanpå. Du kan även placera föremål på en skärbräda, fat eller ovanpå ett par böcker. Om en bricka används får man ett mer organiserat och mindre rörigt intryck.

Höjd- Glöm inte att använda föremål som har olika höjder. Olika höjder fångar ögat och köksbänken blir mer intressant att se på.

Du kan luta en skärbräda eller en bricka mot kaklet. Har man brickor eller skärbrädor i olika storlekar kan man arrangera dem ”tripp-trapp-trull”. Om bänkskivan har ett hörn kan man ställa en bricka eller en skärbräda på snedden i hörnet.

Begränsa din färgpalett

Använd inte för många olika färger. Det är lätt att få ett plottrigt intryck om man använder för många olika färger. Det kan vara lagom att använda två till tre färger.

Textur

Det blir mer variation om föremålen har olika ytskikt. Blanda: matt, glänsande, strävt och mjukt. Ett kök kan upplevas som hårt och kallt. Adderar man föremål i trä eller textil får man genast mer värme.

Grönska

I köket kan man ha en kryddväxt eller en vanlig grön växt i en kruka. Eller plockade blommor i en vas. Blommor piggar upp och gör så att köket blir mer hemtrevligt.

Pricken över i

Att din respektive lagar maten, du sköter stylingen och tänder ljusen. Sen äter ni maten och njuter av det stylade köket, och maten så klart…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *