Mitt Vinterland

Glöm inte bort trädgården under vintern. Även om det inte finns snö går det att få till julstämning.
Använd granris och kottar från naturen.


Jag har målat och lackat löv i en vinröd färg som jag har satt upp i mina granar.
Dekorera med ljus, ljuslyktor och prydnadssaker som tål att stå utomhus.


Lägg till lite mysig belysning i form av ljusslingor.


Ta med en konstgjord pälspläd och eftermiddagens fika ut.
Passa på och njut!

Vinter stylad entré

Ljus tillsammans med pälspläd och kottar skapar en ljuvlig vinterstämning. Naturliga dekorationer passar perfekt tillsammans med ljus för ett enkelt jul arrangemang.

Jul i sovrummet

Du kan förändra sovrummet snabbt med hjälp av nya textilier. Om du har ett överkast som är neutralt kan du smidigt förändra utseendet på din säng. Lägg till ett par nya kuddar som har en kulör eller ett mönster som sticker ut.

Favoritblomman

Azalea är en underbart vacker blomma. Den vill ha en liten skvätt vatten varje dag så att den inte torkar ut. Mina Azaleor kan stå och blomma i flera veckor.

Hitta din signaturfärg


Din signaturfärg ska vara förknippad med dig och vad du tycker om. Färg är ett viktigt verktyg. Färg kan användas för att kommunicera känslor och färg hjälper till att skapa den atmosfär vi vill ha. Färgen eller färgerna är det som definierar ditt hem. En bostad blir mindre plottrig och upplevs mer sammanhängande om man håller sig till ett par färger som får fungera som huvudfärger.


 
Ska jag måla ett helt rum i min signaturfärg?
Nej, du behöver inte måla ett helt rum i din signaturfärg. Du kan lägga till dekorationer, textilier, tavlor etc. i din valda färg. Väggarna kan ha en neutral färg som: beige, grå eller vit. Då kan du enkelt lägga till en färg som tar för sig och syns lite mer. Skulle du tröttna på din valda färg kan du enkelt byta ut dekorationerna eller textilerna.
Om du vet din signaturfärg kommer dina inköp bli lättare. Du köper bara föremål som har din signaturfärg eller någon neutral färg. Använder du ett par färger kan du enkelt flytta runt dekorationer eller textilier i ditt hus. Hade man använt olika färger i varje rum, är detta inte lika lätt. Om det är rum som ligger nära varandra kan du använda en färg, men du varierar nyansen på den. Dvs; du gör färgen ljusare eller mörkare.


Hur tar jag reda på vilken färg jag tycker om?
Du kan titta i inredningstidningar och riva ut de sidor som har en färg som du tycker om. Gå in på Pinterest och skapa ett galleri där din favoritfärg finns med.


Identifiera vad du dras till och vad du tycker om.

Kan man hänga upp tavlor på kaklet i köket?

Svaret är, ja!

Tavlor är inte bara till för: vardagsrum, hall och sovrum, de kan även användas i köket.

Det är alltid rogivande att ha något visuellt vackert att titta på oavsett om du hänger tavlan på väggen, lutar den mot kaklet eller till och med hänger upp tavlan på kaklet.

Kan alla sorters tavlor hängas i köket?

Nej, värdefull konst bör inte hänga i köket. I köket kan konstverk förstöras om de utsätts för fett eller ånga. Därför bör du välja konstverk som inte är för dyra.

Var kan en tavla placeras i köket?

Du kan placera en tavla på en hylla, lutad mot kaklet eller uppspikad på en tom vägg.

På samma sätt som du lutar en kokbok mot kaklet kan du även luta en tavla mot kaklet. Du kan enkelt byta ut motivet i ramen när du har tröttnat på det. Om du planerar att hänga en tavla nära diskbänken, välj oljemålningar eller akrylmålningar, undvik tavlor som är i papp eller som inte är inramade.

Hur kan jag fästa en tavla på kakel?

Undvik att borra i kaklet om du verkligen inte behöver det. Om inte tavlan väger för mycket kan du använda dubbelhäftande tejp, för att fästa tavlan på kaklet. På det här sättet kan du enkelt och smidigt få upp dina tavlor på kaklet.

Slutligen, för att få ännu mer effekt av dina tavlor kan du gruppera dem. Använd gärna matchande ramar – det skapar en känsla av ordnat lugn.

Ljusring med växter

Nu har entrén fått sällskap av en ljusring. Den har även fått en rosett. Rosetten ger kontrast och blir pricken över i. När det kommer gäster är det extra välkomnande om man har ett ljus tänt vid dörren.

Hur får jag mitt kök mer ombonat?

Ett ljust kök kan upplevas kalt och sterilt. Vill du att ditt kök ska kännas lite mer ombonat?
Du kan få köket mer ombonat om du lägger till olika texturer.
Det blir mer variation och kontraster om föremålen har olika ytskikt.
Blanda: matt, glänsande, strävt och mjuka ytskikt. Du kan även använda föremål i trä, trä föremål bidrar med värme.


En ljuslykta bidrar med ett varmt sken och nu känns rummet varmt och välkomnande.
Lägg till vackra detaljer. Här har jag använt en liten blåvit mjölkkanna. I den har jag placerat röda blad. Kannans mönster samt bladens färg ger kontrast till det gråa kaklet.