Använd något som är vackert att se på

Våra kök är ofta fräscha och fina att se på. Men det kan vara bra om ögat dras till något. Det ger lite spännande dynamik att använda ett föremål som ger kontrast och som ögat stannar till på.

Att man kan använda skärbrädor eller fina brickor till dekoration i köket vet väl de allra flesta vid det här laget. Men har du tänkt på att man även kan använda tavlor till dekoration. En tavla går att luta mot kaklet precis lika lätt som du kan luta en bricka eller en skärbräda mot kaklet. Använd en bild på en grönsak eller en vintage tavla. Köksbänken har nu fått något som givit en effektfull kontrast. Om du använder en tavla där man kan byta ut motivet, kan du få till en förändring snabbt, genom att byta ut till en annan bild.

I bland kan ett kök upplevas som kallt. Ska köket upplevas som varmare behöver du använda färger som är varma. Du kan använda: rött, orange eller gult. Svart färg hjälper till med att bryta av och det blir en fin kontrast när du använder svart.  

Blanda form och format

Om du ska använda dig utav flera tavlor kan du blanda liggande och stående motiv. Det skapar upp lite mer liv när man har blandat formerna och även storleken på tavlorna. Flera tavlor tillsammans kan vara väldigt effektfullt.

Tips! Är det så att du bor i en hyresrätt som har ett tråkigt kakel? Eller har du ett kakel som du har tröttnat på? Ställer du en tavla framför kaklet dras blicken mot den. Då får du fokus på din tavla och ditt tråkiga kakel ”trollas bort”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *