Är hallen hemmets viktigaste rum?

Hallen är det första dina gäster och du själv ser varje gång du kommer hem, därför är det viktigt att göra hallen varm och inbjudande. Det är hallen som sätter tonen för resten av ditt hem. En hall är en förbipasserande plats som leder dig till andra delar av ditt hem. Därför är hallen det perfekta rummet där du kan vara djärv, kreativ och använda färger eller tapeter som du kanske inte annars skulle ha använt. Är det så att du vill testa på mönster? Då är hallen ett bra rum för detta, eftersom man inte spenderar så mycket tid i hallen. Då kan du vänja dig och se om du ”är redo att ta steget” och tapetsera något mer rum.

En hall måste vara funktionell, använd varje kvadratmeter så gott det går. Desto mer kläder som går att dölja i en garderob eller i en byrå, desto större kommer hallen att upplevas. En hall är ofta liten och mörk, därför är det viktigt att du har tänkt på att det ska finnas belysning.

Det är trevligt om man möts av en hall som känns som ett möblerat rum och inte som en genomfartsväg. Ett konsolbord låter dig inte bara visa dina personliga dekorationer, det är också praktiskt för att lägga väskor, nycklar och post på. Om det inte finns någon plats för en möbel kan du använda en tavla på väggen.

Färgval

Du kan använda en stark färg och göra ett ”statement” i hallen. Att använda samma färg på alla väggar, tak och till och med golv i ett utrymme ger intrycket att det är större än vad det egentligen är. Det finns ingen tydlig gräns för var väggarna börjar och slutar.

Denna teknik ger särskilt goda resultat när den används på integrerade utrymmen som flyter in i varandra, till exempel rum anslutna genom korridorer och dörrar. Om färgen på möbler och armaturer matchar färgen på väggar och tak kommer detta att förstärka effekten ytterligare.

Hallen kan även upplevas som ljusare och större beroende av en vilket glanstal som väggfärgen har. Väljer du en väggfärg som har ett högre glanstal (blank färg) reflekteras ljuset mer. Blank färg hjälper till med att studsa runt färgen i rummet. Detsamma gäller för golvet. Ett golv som är mer glansigt reflekterar ljuset bättre. En väggspegel hjälper också till med att reflektera ljuset. Tänk på speglar som ett verktyg, som kan hjälpa till med att få rummet att verka större än vad det egentligen är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *