Speglar

Det finns få saker som lyckas trollbinda människor som speglar. Speglar har en magisk dragningskraft. Oavsett vilken inredningsstil man har så kan man alltid använda en spegel.

Historia

De allra första speglarna gjordes utav polerad sten. I forntida Egypten tillverkade man speglar utav brons och koppar. Det dröjde ända till 1800-talet innan en tysk kemist kom på en uppfinning som gjorde det möjligt att kunna tillverka speglar i en stor skala.

Har ni hört talesättet: ”En trasig spegel, ger sju års olycka”? Det går att bli av med ”förbannelsen”. Om man gräver ner alla trasiga spegelbitar i ett djupt hål i marken, sägs det att förbannelsen hävs.

Form – storlek – inredningsstil

Formen spelar alltid en stor roll. En kantig form ger ett mer ordnat och striktare utseende. En rund form ger en mjukare känsla.

Storleken har också betydelse. Storleken på din spegel kan påverka vilken effekt du vill ha. Vill du att spegeln ska smälta in eller vara rummets stjärna? Vill du att din spegel ska synas är det inte bara storleken du behöver tänka på. Spegeln behöver också ha en ram som gör att den sticker ut.

Ramen hjälper till med att förstärka din inredningsstil. En kantig ram passar mer för en modern inredningsstil. En ram som är böjd eller snirklig passar mer för en traditionell inredningsstil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  +  42  =  45